OhBo és la democratització del menjar ecològic. Acaba d’obrir les portes amb una arquitectura i disseny avantguardistes i acollidors, i amb una oferta d’esmorzars, dinars, berenars i sopars que atrapa el públic convençut i el convencional.ohbo_ambient_02

Un botó de mostra. “Tinc coca-coles orgàniques i també les convencionals, concretament la 0, perquè no voldria que algú que comença a deixar-se seduir pel menjar ecològic trobés que som molt integristes”, explica Anton Brufau, el propietari i entusiasta. “He obert aquest restaurant perquè és el que a mi m’agradaria trobar-me com a consumidor del menjar saludable i ecològic”, continua explicant.

“Diàriament, OhBo fa menús a 12,90 € o bé a 14,90€”

Diàriament, OhBo fa menús a 12,90 o bé a 14,90. Els dimecres a la nit, pel fet que està situat molt a prop de les sales de cinema, ofereix el pack de cinema, que, dimecres passat, consistia en un mini guacamole amb natxos; una hamburguesa de ceba confitada amb brots tendres i aigua o copa de vi. Qui ha menjat mai així quan vol fer alguna cosa ràpida abans d’entrar al cinema?

ohbo_plats_01Els menús de migdia són un homenatge a les amanides, que en preparen de diferents tipus, amb productes de temporada. L’amanida de pasta integral amb olives, tomàquet deshidratat i formatge feta n’és una, que es completa amb un plat de postres (atenció amb el cevitxe de fruita) i amb aigua o vi ecològic. Encara n’hi ha moltes més. I és que el cuiner Iker Arauzkin, assessor del restaurant, hi ha sabut trobar les millors combinacions perquè ressaltin amb brillantor. Alguns exemples més: amanida de pollastre de corral marinat a l’estil japonès (5,40€); amanida de llenties amb magrana,  formatge de cabra i tomàquet assecat al sol ( 5,40€); taboulé de sèmola, bròcoli i coliflor ratllada (5,40€); amanida de mongeta tendra, nous, formatge de cabra i vinagreta de tamari (4,70€). I encara, moltes més.

El menú més complet, el de 14,90€, conté plat únic, compost per amanida però també amb wrap d’alvocat, salmó i formatge fresc, per exemple. Els segons plats també faran les delícies dels amants de les proteïnes animals però també dels vegans, que hi trobaran la lasanya de verdures de temporada, que es completa amb una beixamel també vegana, és clar.

Per a les famílies, hi ha l’opció dels menús infantils, amb els clàssics macarrons a la bolonyesa, les hamburgueses amb xips de iuca, pollastre del corral a la mostassa i mel amb puré de patata i pizza margarita.

ohbo_postresPer continuar, un dels atractius més forts de l’OhBo, que el fa irrestisble i recomanable per a totes les hores del dia, és la seva carta de sucs i batuts, pensada i ideada per la naturòpata Adriana Ortemberg. Els bàsics són els de taronja i el de pinya-poma. Els de temporada: l’antiaging (taronja, magrana, raïm vermell, remolatxa), que aporta vitamina C i polifenols. 2) l’antioxidant amb taronja, pastanaga i remolatxa, ideal per combatre els radicals lliures, que s’encarreguen d’envellir les cèl·lules de l’organisme.

Encara n’hi ha més, com el soft green (pera, llimona, espinacs); el Deli green (taronja, pera, api i espinac), el Happy (taronja, kivi, llimona, pera, gingebre i jaela real) o el Detox de tardor (poma, pastanaga, api i llimona).

Els amants dels smoothies també hi trobaran una altra secció íntegra dedicada a la carta. Amb propostes tan suggerents com l’Energy up, el Force, el Live Fiver, o els de temporada. Ara, dedicats a la tardor: greeny de tardor (poma, kiwi, raïm blanc, espinac, gingebre i aigua de coco) o el súper green detox (poma, api, suc d’herba de blat, suc d’herba d’ordi i alfals, te macha, moringa, clorella, espirulina, kale, neem, triphala, menta, julivert, gingebre, flor de coca i estèvia).

ohbo_ambient_01Finalment, cada un dels plats indica la quantitat d’hidrats de carboni, proteïnes, vitamins i minerals que hi aporta. “Ho trobem més adequat i més informatiu nutricional, que anar-hi indicant la quantitat de calories que aporta”, conclouen Ortenberg i Brufau.

OhBo
C. Dr. Fleming, 15. Barcelona
93 348 29 68
Facebook OhBo

Trinitat Gilbert
Trinitat Gilbert

Periodista

  @trinigilbert   @trinigilbert