En ple centre de Barcelona, al carrer Trafalgar, 26, hi trobem el restaurant D’Aprop, una gran proposta gastronòmica que, tal com diu el nom, aposta per la cuina local i el producte català.

El restaurant està vinculat al Yurbban Passage Hotel & Spa, un hotel que té com a filosofia el concepte “Live as a native”, una manera diferent de viatjar que aposta per anar més enllà del típic “menjar, dormir i visitar monuments” i per viure la ciutat com un natiu. Aposta per potenciar la ciutat de Barcelona i busca que els seus hostes sentin i coneguin els veritables costums, llocs i experiències de la ciutat.

A més, els hotels Yurbban també aposten per la sostenibilitat i tenen la certificació energètica de classe A. Inclouen penjadors biodegradables i ofereixen als clients la possibilitat d’estalviar aigua i energia reutilitzant les tovalloles.

El restaurant D’Aprop és un local ample, modern, elegant i tranquil que convida a asseure’s al voltant la taula i a gaudir d’un bon àpat. La cuina està dirigida per Xavier Franco, un xef assessor amb una estrella Michelin, i es caracteritza per una fusió entre la tradició i la modernitat.

Pel que fa al producte, destaca la proximitat, autenticitat i tradició de la matèria primera, ja que el restaurant aposta per aliments i sabors coneguts que formen part de la nostra gastronomia. Ressalta el rigor amb què es tracten tots els productes, des de la selecció i durant tot el procés de manipulació, fins que arriben a taula. Si parlem de la presentació dels plats, destaca la modernitat, ja que el receptari ofereix aquests productes propers i reconeguts des d’una interpretació contemporània de la gastronomia catalana, buscant grans contrastos cromàtics i de sabors. Tot això es tradueix en una compilació de receptes boníssimes que podem trobar a la carta, els caps de setmana, i al menú de migdia, que podem degustar de dilluns a divendres per 15,90 €.

El menú canvia cada setmana, però sempre té cinc opcions d’entrants i cinc de segons, totes variades, originals i per a tots els gustos. Els primers poden ser una amanida de l’hort amb vinagreta de raïm negre, crema de verdures amb patata especiada o ou a 62 ºC amb guisat de cigrons, espinacs i calamarsets.

Per segon plat podeu trobar-hi peix del dia a la planxa amb verduretes i vinagreta cítrica d’escalunyes, arròs de botifarra negra i mongetes Santa Pau amb all i oli de ceba torrada o pollastre a l’ast amb patates de La Incresa.

Per postres també podeu triar el que més us agradi. Si voleu una opció lleugera i saludable podeu optar per un got de fruita, i si sou més llaminers podeu triar receptes curioses, com les peres cuites al vi dolç i espècies amb crumble de cacauet, o pastissos casolans com un brownie amb sopeta de vainilla.

Ja ho sabeu! Si voleu gaudir d’un bon àpat al centre de Barcelona, no us perdeu la cuina magnífica i cuidada del restaurant D’Aprop.

Adreça: c/ Trafalgar, 26, Barcelona
Web: http://daprop.cat/

 

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites