En ple centre de Barcelona, al carrer Trafalgar, 26, hi trobem el restaurant D’Aprop, una gran proposta gastronòmica que, tal com diu el nom, aposta per la cuina local i el producte català.

El restaurant està vinculat al Yurbban Passage Hotel & Spa, un hotel que té com a filosofia el concepte “Live as a native”, una manera diferent de viatjar que aposta per anar més enllà del típic “menjar, dormir i visitar monuments” i per viure la ciutat com un natiu. Aposta per potenciar la ciutat de Barcelona i busca que els seus hostes sentin i coneguin els veritables costums, llocs i experiències de la ciutat.

A més, els hotels Yurbban també aposten per la sostenibilitat i tenen la certificació energètica de classe A. Inclouen penjadors biodegradables i ofereixen als clients la possibilitat d’estalviar aigua i energia reutilitzant les tovalloles.

D’Aprop, modernitat amb cuina de proximitat

El restaurant D’Aprop és un local ample, modern, elegant i tranquil que convida a asseure’s al voltant la taula i a gaudir d’un bon àpat. La cuina està dirigida per Xavier Franco, un xef assessor amb una estrella Michelin, i es caracteritza per una fusió entre la tradició i la modernitat.

D’Aprop, modernitat amb cuina de proximitat

Pel que fa al producte, destaca la proximitat, autenticitat i tradició de la matèria primera, ja que el restaurant aposta per aliments i sabors coneguts que formen part de la nostra gastronomia. Ressalta el rigor amb què es tracten tots els productes, des de la selecció i durant tot el procés de manipulació, fins que arriben a taula. Si parlem de la presentació dels plats, destaca la modernitat, ja que el receptari ofereix aquests productes propers i reconeguts des d’una interpretació contemporània de la gastronomia catalana, buscant grans contrastos cromàtics i de sabors. Tot això es tradueix en una compilació de receptes boníssimes que podem trobar a la carta, els caps de setmana, i al menú de migdia, que podem degustar de dilluns a divendres per 15,90 €.

El menú canvia cada setmana, però sempre té cinc opcions d’entrants i cinc de segons, totes variades, originals i per a tots els gustos. Els primers poden ser una amanida de l’hort amb vinagreta de raïm negre, crema de verdures amb patata especiada o ou a 62 ºC amb guisat de cigrons, espinacs i calamarsets.

D’Aprop, modernitat amb cuina de proximitat

Per segon plat podeu trobar-hi peix del dia a la planxa amb verduretes i vinagreta cítrica d’escalunyes, arròs de botifarra negra i mongetes Santa Pau amb all i oli de ceba torrada o pollastre a l’ast amb patates de La Incresa.

Per postres també podeu triar el que més us agradi. Si voleu una opció lleugera i saludable podeu optar per un got de fruita, i si sou més llaminers podeu triar receptes curioses, com les peres cuites al vi dolç i espècies amb crumble de cacauet, o pastissos casolans com un brownie amb sopeta de vainilla.

D’Aprop, modernitat amb cuina de proximitat

Ja ho sabeu! Si voleu gaudir d’un bon àpat al centre de Barcelona, no us perdeu la cuina magnífica i cuidada del restaurant D’Aprop.

Adreça: c/ Trafalgar, 26, Barcelona
Web: http://daprop.cat/

 

Gina Estapé

Dietista i creadora de myhealthybitesblog.com

    @myhealthybites
Gina Estapé

Ara pots demanar cita amb la
Gina Estapé a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic