CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
Els dim sum i l’ànec pekinès

Apte per a
tothom

Preu mitjà carta
15 euros. Menú:12 euros

Contacte
c/Diputació, 294
Barcelona
Telf: 93-302-76-75


Sempre sóc jo qui escull anar al ‘Wok and Bol’  i no dec ser l’única que pren la iniciativa tractant-se d’un restaurant “molt femení”. Així me’l defineix la seva propietària, la Marta Batlle, casada amb un xinès de Taiwan, propietaris del Wok des del 93:  “Havíem viatjat força i ens adonàvem que fora del país trobàvem restaurants xinesos però amb una decoració més agradable, més acollidora i amb sabors molt més senzills i naturals. Això a fora ja es feia, però aquí vam veure que hi havia un buit claríssim.” I m’atreviria a dir que 18 anys després el buit continua existint. El ‘Wok and Bol’ no té gaires competidors. És un restaurant on pots menjar dim sums, al vapor o a la planxa, tofu, sopes de miso, algues, arrossos, pollastre, peix i carn a l’estil oriental i acompanyar-ho amb un vi ecològic de Costers del Segre. Al ‘Wok and Bol’ l’elaboració dels plats és simple: unes verdures són unes verdures. Raig d’oli i al plat! Res més. “És així com les mengen a Taiwan i hi ha xinesos d’allà que quan vénen i proven els nostres plats diuen:  aquí mengem com a casa!”. El wok és un wok, el pollastre pollastre i els gustos es fusionen entre la Xina i la Mediterrània amb tota naturalitat.  Predominen les coccions al vapor i els escaldats i és un lloc fantàstic per aprenents d’aliments com la soja o les algues.  El ‘Wok anb bol’  no és ni un restaurant qualsevol de menú ni un restaurant de nivell per visitar excepcionalment. És molt econòmic, pràctic, per portar-hi amics, per anar-hi amb un grup més nombrós. I tot i que està en un racó fantasma de l’Eixample ( i mira que és cèntric!) , els qui el coneixen repeteixen. En Quim Monzó, l’Anna Barrachina, en Miquel Sen o en Pau Arenós són habituals. El menú del migdia sempre incorpora l’opció vegetariana que “cada vegada ens demanen més. És una passada!”.

Ah! i el menú i els platsde la carta els preparen per emportar: truques vint minuts abans, t’ho cuinen, ho reculls i t’ho emportes a casa. És còmode i ells ho tenen molt ben preparat perquè el take away també el fan des del primer dia que van obrir. Per tot això, el Wok and Bol és el meu restaurant comodí i l’escena que visc sovint és aquesta…

(Hora de sopar. Dubtem si quedar-nos a casa o sortir)

X: On anem?

Y:No ho sé. Pensem.

(Passen els minuts)

X: Anem al Wok and Bol?

Y:Ah clar.

(Segur que no diràs: un altre cop?!)

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll