L’Airet és el nou restaurant de l’Ada, i hi trobareu de tot: sucs naturals, esmorzars dolços i salats, snacks, menú per dinar o brunch els caps de setmana i festius, berenars i, a última hora, “teca away” per sopar a casa.

El nom de L’Airet és un joc de paraules que vol retre homenatge tant a Francesc Layret com a la ciutat de l’Hospitalet, amb l’apòstrof L’H (L’A).

La filosofia de l’establiment és transmetre el màxim respecte pel medi ambient, un compromís amb la sostenibilitat i l’ús de productes de proximitat i de temporada. No fan servir envasos de plàstic, així que us emportareu el menjar en envasos de PLA totalment compostables.

“Si vols aigua ben fresca a la font has d’anar”: aquesta és la frase del cartell que indica on hi ha les aixetes d’aigua fresca. Es basa en un sistema d’osmosi inversa per aconseguir una mineralització baixa i amb un pH adequat també per cuinar i netejar. Al mateix temps, col·laborareu amb l’ONG Enginyers Sense Fronteres, que defensa el dret de tothom per tenir accés a l’aigua.

Quan és hora de dinar, podeu viure una experiència gastronòmica i gaudir d’un menú diferent cada setmana! L’oferta es basa a triar entre tres amanides veganes, dues sopes veganes i quatre plats principals (vegà, vegetarià, peix i carn). Així que podeu gaudir de varietat a la vegada que feu una alimentació nutricionalment completa. Aquesta és la fórmula del menú “Xup-Xup”, la més completa; tot i que si no teniu tanta gana podeu triar entre dos menús més reduïts, però igual d’atractius! “És un univers de possibilitats per a vegans i vegetarians, però també per als qui no ho són. Oferim productes sense gluten i sense lactosa”.

Heu pensat en la possibilitat que un restaurant ofereixi dinars o berenars per a nadons? L’Airet té una oferta variada de terrines ecològiques per a nadons de la marca Smileat, elaborades amb fruites i verdures de temporada i aptes per als petits que tenen intoleràncies i al·lèrgies alimentàries.

L’Iu i la Cova, juntament amb l’Ada, formen l’equip de cuina i són els caps pensants i les mans productores de tota l’oferta de plats. La major part de dolços els fan a casa i també tenen la col·laboració d’altres productors com Milola o Es Im-perfect®, per exemple, que segueixen la mateixa filosofia de producte.

“Els llegums cuits els comprem al mercat de Collblanc, així com la majoria de la nostra matèria primera és de proveïdors de l’Hospitalet i de productors de la zona del Vallès”, ens explica la xef, que aposta pels serveis de la ciutat i de les zones del voltant.

“La varietat de begudes per acompanyar els àpats també és variada: des de vins ecològics de la terra, fins a cerveses artesanes o kombutxa; sense oblidar els nostres sucs naturals del dia”.

Al final de la jornada podeu fer un “teca away” dels plats del menú del migdia i per meitat de preu. Així, si arribeu cansats a casa i no teniu ganes de cuinar, teniu una opció econòmica i saludable ben a prop!

Adreça: Carrer de Francesc Layret, 2, 08903 Barcelona
Telèfon: 934 40 11 74

Mireia Segarra Escolà
Mireia Segarra Escolà

Farmacèutica i especialista en nutrició ortomolecular.
Dietista i naturista i hàbits saludables.

    @miresegarra_degustasalud