CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT


Plat estrella
Coca de parmesà amb verdures

Apte per
Ovolacteovegetarians.

Preu mig carta
Menú vegetarià: 55 euros. Maridatge: 30 euros

Contacte
c/Rosselló, 265
Barcelona
Telf: 93 445-44-00
Horari : tancat diumenge


M’assec a taula sabent que el dinar m’agradarà. Vinc aconsellada pel Màrius Carol, que m’ha explicat fil per randa tots els plats que degustaré. En Màrius i els clients anglosaxons que demanen el menú vegetarià del Restaurant Moo de l’Hotel Omm busquen el mateix: cuina d’autor, sana i lleugera perquè com diu en Màrius “havent dinat, si has pres un risotto o un filet, no t’aguantes i és impossible continuar treballant”. Felip Llufriu és el xef del Moo, que compta amb una estrella Michelín des de 2005, dos anys després d’haver obert portes. Al vestíbul de l’hotel el Moo conviu amb el Restaurant Movida que també té un reguitzell de plats sota el nom “Saníssim” i on hi podràs tastar sopa de miso amb tofu i wakame o tonyina vermella amb hummus.

Tornem al Moo. El cruixent de martini i un tomàquet confitat amb vodka són els primers aperitius d’un menú que degustarem a poc a poc, seguit d’un petit bol amb crema de pèsols i espàrrecs impressionant, macarrons amb pesto i un deliciós chop suey de verdures. El primer plat pròpiament dit és el més colorista i vistós del menú: la coca de parmesà amb verduretes. “Les verdures i les flors són de l’hort que cultivo al pati interior de l’Hotel”. M’ho explica en Felip Llufriu que fa dos anys va decidir instaurar el menú vegetarià a la carta arran de la gran demanda que li feien els clients anglesos i americans allotjats a l’hotel. “Ells estan molt acostumats a trobar aquesta oferta als seus països i sempre que em demanaven un plat vegetarià havíem d’improvisar a corre-cuita una amanida o algun plat sense carn ni peix”.

I continuem. Truita d’espàrrecs i tòfona, plat que revela que és un menú ovolacteovegetarià. “No podia ser tan radical i els postres també els faig amb llet. A més això no és un menú per fer règim”, diu en Felip. Després de la truita ens mengem un arròs integral amb verdures. L’arròs integral està precuinat i s’acaba de coure deu minuts abans de servir. I tot i aquest experiment de dividir els 50 minuts de cocció que necessita l’arròs integral, el cereal està ben cuit. Aquest plat es monta en una cassoleta petita i rodona i al damunt hi col·loquen les verdures que tallen a una mida més petita encara que un gra d’arròs. I les verdures que hi ha són un festival de gustos i colors: remolatxa, flors, maduixes, tomàquet, carbassó i herbes. I l’últim plat i per mi el més deliciós de tots: barreja de llegums amb brou i seitán. És d’agrair que un restaurant inclogui el seitán i l’arròs integral en el menú, dos ingredients poc habituals fora dels circuits d’establiments vegetarians. Acabem el dinar amb una amanida de fruites de temporada. Si us engresqueu i teniu poca feina després de l’àpat, podeu acompanyar el menú amb un excel·lent maridatge de vins. Les racions dels plats semblen petites però el conjunt és complet i alhora lleuger. Excel·lent.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll