CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
Arrel d’api amb orenga i anguila fumada

Apte per
vegetarians, celíacs i intolerants a la lactosa

Preu
Menús degustació: 48 i 58 euros

Contacte
c/Pare Millán, 140. Terrassa
www.capritx.com


Pere Botifoll, Montserrat Farré, Salvador Fortea, Xavier Morral, Manel Turull. No són els companys de classe d’E.G.B., són petits productors que serveixen grans productes a l’Artur Martínez, un discret treballador terrassenc que aquests dies està pendent de la publicació de la nova llista d’estrelles Michelin que es farà pública el pròxim dijous a l’Hotel Palace de Barcelona.

Ara fa un any, l’Artur i el seu equip van rebre la primera estrella; una estrella que, admet, “ens va canviar la vida, i gràcies a ella el restaurant és millor ara que abans”. Som al Capritx, a Terrassa i com que els paladars són tan subjectius, avui he decidit completar aquesta ressenya amb un segon paladar, la segona opinió d’un amic i company de feina terrassenc que segur que coneixeu prou bé: en Xavi Coral. En Xavi ha anat diverses vegades al Capritx i l’ha vist créixer. “A Terrassa n’estem molt orgullosos, deu anys enrere en aquesta ciutat no teníem cap restaurant que valgués la pena. Ara n’hi ha uns quants on pots disfrutar molt, i el Capritx n’és el màxim exponent”.

El restaurant neix fa nou anys en un barri de Terrassa. Eren el bar del barri, un barri humil, i tenien una capacitat per a 15 comensals. I segueix allà: “És tan petit que et sents molt ben atès, i es crea un clima d’intimitat que està molt bé”. Al Capritx el més important és el producte, i per això tots els esforços de l’Artur es concentren a buscar els millors aliments i aliments de proximitat, una altra de les seves prioritats. “Som fanàtics del producte de temporada i dels punts de maduració òptims. Volem recuperar varietats perdudes, oblidades o infravalorades. Apostem el màxim que podem pels aliments nets, ecològics. Donem suport al comerç just i busquem carns i aus de races ben adaptades al medi, ben criades en semillibertat i ben alimentades amb greixos naturals, amb hàbits socials el més semblants possible al seu estat salvatge i minimitzant-ne el patiment en tot el procés productiu. Tot plegat repercuteix en la qualitat de la carn”.

“Jo quan hi vaig em sorprenc que tan a prop facin uns espinacs o unes mongetes tan bones o que hi hagi una vinya a 25 quilòmetres de Terrassa on fan un vi fantàstic”, m’explica en Xavi, que li ve salivera en recordar uns meravellosos nuggets de porc ibèric i algunes combinacions amb trufa. L’Artur ha aconseguit fer una carta que dóna moltes alegries als clients. Al Capritx combinen els ingredients humils amb els més rics en un mateix plat, com el nap confitat amb tòfona, un dels plats estrella del restaurant.

Fa un temps hi havia un menú de 24 euros de dilluns a dissabte, però ara només hi ha dos menús degustació on, això sí, podreu fer un recorregut complet per aquesta cuina senzilla i despullada i amb barreges i textures molt estimulants. Al Capritx no estan per romanços. Els agrada el bon menjar i que els seus clients també el sàpiguen apreciar. Per això us recomanem que no hi aneu acompanyats de llepafils ni pensant en règims o sense ganes de tastar plats nous. Il·lustrem què volem dir: bombó de formatge i premsat de tomàquet, croquetes de sobrassada amb allioli de mel, làmines de presa ibèrica en oli de ceps i pinyons, tàrtar de vedella i rovell a la mostassa… Mentre ja somieu aquest setè cel de plats, l’Artur ens fa tocar, de nou, de peus a terra. “Nosaltres vam créixer en crisi. No venia ningú al restaurant, però tant en aquell moment com ara hem vist sempre clar que calia superar la situació amb un valor afegit i una qualitat inqüestionable. En aquest context, estic segur que molta gent sortirà menys que abans, i quan pugui, anirà al Celler de Can Roca”. Vaja que hi ha tan poques oportunitats que un client travessi la porta del teu restaurant que has d’aconseguir que gaudeixi d’una experiència sensorial i social indescriptible. “La crisi ha de fer sobreviure les bones cuines i els bons administradors”.

Dijous, el Capritx i molts altres restaurants estaran pendents del resultat d’un nou examen de la Guia Michelin. L’Artur ens confessa: “Negar la por de perdre l’estrella és negar la il·lusió de rebre-la”.

 

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll