CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
Sopes i cremes

Apte per
tothom

Preu
Menú: 8,50

Contacte
c/Bolívia, 138. Barcelona. De dill a div de 8 a 17h.
www.culleres.com


“Els dos plats dels menús de molts restaurants són excessius i les postres te les menges perquè ja les has pagat”. I com que li agrada molt viatjar, es va començar a fixar en establiments d’arreu del món: taules llargues per compartir, menjar preparat, olles de sopes i cremes i un sol plat principal. El Culleres neix fa quatre anys al 22@. “Tenia clara la zona perquè cada cop hi ha més oficines. A més, hi ha empreses internacionals i als treballadors estrangers els encanta el concepte i les sopes per primer”. El que la Tina no s’esperava és que els locals al nou Poblenou fossin tan grans. “Jo pretenia fer un petit establiment de menjar per emportar i al final era tan gran el que trobava que vaig decidir posar-hi taules”. I no li va gens malament.

Els menús

El Culleres ofereix sempre una sopa o crema per primer i un plat per segon per 8,50 euros. També podem demanar un únic plat (sopa o principal) per 5,50 euros, o dos plats per 9. En totes aquestes combinacions hi ha el clàssic bufet per confeccionar una amanida al gust, i en tots els menús, les postres es paguen a part. Les sopes poden ser un estofat de llenties i verdures absolutament reconstituent que es converteix en el plat principal; també fan cremes com la de carbassó de la foto, que s’ha elaborat sense llet; alguns dies de la setmana podem trobar plats principals de quinoa, fajol i mill; i també hi pot haver pollastre o amanida de vedella, amanida grega, arròs amb curri, lasanya de verdures, escalivada amb formatge de cabra, etc. Hi ha plats fets amb el que jo anomeno “aliments nous” (el mill o el fajol no tenen res de nous, però ja m’enteneu) i plats més clàssics i que tenen molta sortida. Tot està preparat en un aparador on fas la tria, t’ho escalfen, ho reculls amb una safata, busques taula i a dinar. A la Tina li agraden molt les begudes ecològiques i els tes. Ho veureu en un gran assortiment que hi ha al final del local.

El Culleres obre de dilluns a divendres per esmorzar i dinar i és d’aquells bars agradables que tenen un recull molt ampli de la premsa diària i on ve de gust tastar-hi el brownie o unes galetes casolanes a primera hora del matí. Hi ha una taula llarga per compartir que, sorprenentment, s’omple, tot i que a Catalunya mai ha acabat de funcionar aquesta tendència tan estesa al nord d’Europa i als Estats Units. I a la tendència s’hi suma l’estètica:“Vaig voler decorar-lo una mica diferent, com a mi m’agradaria trobar-lo. És més, al principi, oferia tofu i productes ecològics, però, almenys fa quatre anys, no hi havia tanta consciència i els aliments ecològics disparaven el preu i la gent es queixava”. Avui ofereix preus molt competitius i hi ha algunes excepcions ecològiques, com els llegums. El Culleres és un local que voldries tenir a prop de la feina per no haver de pensar cada dia: “On coi dino?”

 

M’alegro que els veïns i treballadors del Poblenou tinguin aquesta oportunitat, ja que al barri, tot just ara, hi comença a haver establiments amb consciència “etselquemenges”. Al Cullere hi pots dinar, pots emportar-t’ho o demanar-ho per internet si vius o treballes al 22@.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll