CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
Brownie amb babyxino (llet amb cacau en pols)

Apte per
intolerants al gluten, la lactosa i diabètics (sota petició)

Preu
Un tall de brownie (2,90€)

Contacte
c/ Bonaire, 15. Mataró. Tel: 937 903 049. www.miliola.com


A Milola les galetes no contenen farina de blat; els brownies són fets sense mantega i les magdalenes o cupcakes estan coberts de sucre morè i atzavara. Aquesta cafeteria, que va obrir fa dos anys al centre de Mataró, s’ha convertit en espai de referència per a les famílies que aposten per un berenar saludable, llaminer i alternatiu. Tota la rebosteria que ofereixen és sense gluten i estan especialitzats en combinats fets a base de llet d’arròs, de soja, d’ametlla o d’avena amb fruita fresca del mercat. Més enllà dels productes que podem trobar a la carta, qualsevol petició que faci el client és benvinguda i, si disposen dels ingredients, no tenen inconvenient a adaptar-s’hi: “Aquí els nens poden prendre un got de llet d’arròs amb cacau en pols; o si cal, fem triturats de fruita per als més petits”, explica la Yolanda, que s’encarrega d’atendre els clients i de servir darrere la barra. A pocs metres, dins l’obrador, la seva germana petita, la Manoli, elabora al detall tots els productes adaptant l’essència anglosaxona amb materials de primera qualitat i aptes per a tot tipus d’intoleràncies.

Durant deu anys, la Manoli va viure a la Gran Bretanya, on va combinar els estudis de Tècnica Alexander –un mètode de reeducació psicofísica– amb una feina temporal en una pastisseria francolibanesa. Va ser a causa de les múltiples al·lèrgies que tenia que li van recomanar eliminar de la dieta el sucre, la llet de vaca i la farina de blat, i com que no trobava productes de rebosteria aptes per a ella, un cop instal·lada un altre cop a Mataró, va decidir crear-los i servir-los a Milola: “A Londres no podia menjar res de res. Tot era molt pesat; amb moltes mantegues i sucres refinats”, explica. “Però, com que sóc molt llaminera i m’agrada dedicar temps a menjar, vaig pensar que calia buscar fórmules alternatives perquè la gent com jo també pogués gaudir d’un moment especial”. Els dolços de la Manoli barregen la tradició britànica i l’esperit casolà de la seva mare –d’aquí el nom del local– amb ingredients saludables i de proximitat: “A casa som nou germans i mai havíem menjat mantega. La mare feia una cuina mediterrània, sense greixos saturats i amb producte fresc comprat al mercat”, expliquen les germanes.

El brownie, fet amb farina d’ametlla, farina de melca, oli d’oliva i cacau pur 100% és un dels berenars estrella de Milola, juntament amb les galetes gegants elaborades amb mill, quinoa, tef, melca, arròs i blat de moro. Els cupcakes, les clàssiques magdalenes decorades, també són especialitat de la casa. N’hi ha de gustos diferents i destaquen les de crema de formatge amb atzavara i vainilla, que sí que incorporen lactis, però prescindeixen del sucre refinat: “Tot el que tenim a Milola és excel·lent per als nens. Una font de proteïna, sense greixos i amb un gust boníssim”, explica la Yolanda.

Local Kids Friendly

Milola és l’únic espai del centre de Mataró que disposa de canviador per a nadons; trones amb cinturons per seure i un espai de contes i colors perquè els més petits s’hi puguin entretenir. Les criatures hi són benvingudes i això ho demostren tant el mobiliari com el tarannà del servei. S’hi pot anar amb nens de totes les edats sense patir per si es fa l’hora de sopar. Segur que la Manoli ens sabrà sorprendre amb alguna especialitat acabada de sortir del forn.

Gemma Castanyer
Gemma Castanyer

Periodista

  @Castgem