CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
Timbal de verdures gratinades amb formatge de cabra

Apte per a
vegans i celíacs

Preu
Menú diari: 10 i 15 €. Menú de dissabte: 18 €. Carta: 25-30 €

Contacte
Torrent d’en Puig, 11. Arenys de Munt (Maresme). Tel.: 93 795 01 14. www.lerarestaurant.com 


La Núria em rep mentre assaboreix un plat de verdura saltada amb macarrons d’arròs i llenties pardines de procedència ecològica. La intolerància a la lactosa i els problemes per digerir aliments amb gluten l’han portada a mantenir una dieta basada en el cereal, els llegums, les verdures i la fruita. “Aquest menú incorpora tots els nutrients que em calen i, a més a més, he descobert que el meu estómac ho paeix bé”, explica. La Núria és la filla petita de la família Molet, que fa divuit anys va obrir l’Era Restaurant gràcies a la passió per la gastronomia d’en Ricard, el pare, que, de manera autodidacta, ha heretat i traslladat a la cuina el coneixement i el saber fer de les àvies de la família: “Venim de mons completament diferents, però hem aconseguit oferir una proposta fora del corrent. Nosaltres cuinem, servim i venem experiències”, explica la Núria. La constància del pare –mecànic de professió– juntament amb la creativitat de la Georgina –la filla gran, dissenyadora de formació– i la gestió executiva d’en Pep i la Núria –diplomada en empresarials– han donat com a fruit una proposta alternativa en la qual “no només es vol omplir estómacs”, sinó permetre al client gaudir abans i després de l’àpat. És per això que l’Era ofereix un espai de ludoteca de dues a cinc de la tarda, amb servei de monitor inclòs, i convida el client a pair lentament el dinar amb una bona sobretaula a l’espai exterior.

Plats amb sensibilitat

A l’Era hi són benvingudes les persones celíaques, vegetarianes o intolerants a la lactosa. Tot i que la seva és una carta mediterrània de plats de la terra amb producte de proximitat i de temporada, s’adapten a les necessitats del client, especialment si la demanda encaixa amb l’alimentació que la Núria segueix en l’àmbit més íntim i familiar: “Per a mi la cuina és una extensió d’allò que sóc i d’allò que sento. Hi ha poca gent que ho entengui així. A casa mantenim una dieta de base macrobiòtica, en què el cereal integral i senzillament cuinat és la part principal. El complementem amb llegum i verdures per fer proteïna bona. També mengem peix –tres dies la setmana– i carn blanca”. El restaurant capta part d’aquesta sensibilitat sobretot en els menús diaris, en què destaquen els plats vegetarians, i estan pendents de fer-ho a la carta de cap de setmana. També ofereixen propostes alternatives a particulars que ho demanin: “Fa un parell de setmanes vam preparar un bufet per a un quarantè aniversari amb plats com quinoa amb llenties i tofu o fideus xinesos amb verdures. Però es tracta de peticions encara molt minoritàries, perquè la gran majoria de clients encara no s’hi atreveixen”.

Apte per a criatures 

A l’Era els nens s’ho passen tan bé com els adults, i és que de propostes no els en falten. L’espai exterior, condicionat amb una ludoteca controlada per monitors, les fonts, la gespa i el terreny per córrer garanteixen diversió assegurada al cent per cent. Un cop a taula, els més petits disposen de gots, plats i coberts aptes per a ells; trones en cas que les necessitin i canviador al WC per a nadons. Pel que fa als menús, tot i que poden escollir els clàssics macarrons i el pollastre arrebossat, la Núria insisteix que qualsevol plat de la carta podria ser apte i adaptable per a ells: “A vegades costa que els pares s’atreveixin a oferir-los aliments alternatius, tot i que segurament els rebrien bé. L’altre dia una mare em va demanar llenties per a la seva filla i les hi vaig barrejar amb quinoa. La nena va quedar encantada i la mare va al·lucinar”.

Gemma Castanyer
Gemma Castanyer

Periodista

  @Castgem