CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
Cremes i sucs

Apte per
tothom

Preu
Menú de migdia: 10€

Contacte
c/Buenos Aires, 6. 93/410-09-90.  www.labernatsereinventa.blogspot.com


L’actriu Estel Solé ens cita a la llibreria +Bernat. Quan creuo la porta, m’enamoro del lloc. Veig un penjador vertical amb tota la premsa del dia; diaris repetits i tot. El nas em diu que aquest lloc serà un racó per refugiar-me aquells dies tranquils d’esmorzar etern amb tots els diaris sobre la taula. Mentre esperem l’Estel, ens donem a conèixer a l’encarregada de la llibreria i aquí és quan descobrim un lloc amb molta tradició.

+Bernat és una llibreria de tota la vida (1978) que dirigeix la Montse Serrano, una entusiasta que ha convertit el seu món literari en un punt de trobada al barri de les Corts de Barcelona. “És la primera vegada a la història que la cultura desbanca el sexe! (riu). Aquí hi fem xerrades, exposicions, presentacions, activitats i ara, a sobre, amb el bar-restaurant, és una altra història”. Fa dos anys el van reformar de dalt a baix. El local és ampli, està decorat amb escultures d’avantguarda, hi predomina el blanc i el minimalisme. +Bernat ha pogut ser tot això perquè al darrere hi ha quaranta socis, quaranta accionistes, com ara la Mercedes Milà i l’Oriol Regàs, que donen suport a aquest projecte, tot i que, com diu la Mercedes Milà al seu bloc, la passió i la vocació de la Montse Serrano és l’únic que ho ha fet possible. “Aquesta dona ha fet que gent molt diferent l’hàgim seguit com si es tractés del flautista d’Hamelín”. Aquest 21 de febrer, la presentadora de Gran Hermano aprofitarà l’espai per presentar-hi el seu últim llibre (12+1) del reality televisiu.

I què s’hi menja?

I per si no en tenia prou, s’hi menja “cuina amb amor”. Des del mes de setembre, la Montse ha trobat en la Jacqueline Weber el seu trampolí gastronòmic perfecte. “Jo ja tinc prou feina organitzant-ho tot, i m’ocupava del bar fins que la Jacqueline, que fins ara tenia el restaurant Farfalina al carrer Villarroel, va venir a parar aquí”. Ara el Farfalina és a dins del +Bernat i s’hi pot trobar una cuina lleugera i saludable que la Jacqueline té molt interioritzada, perquè, “a Alemanya, plats com la polenta, el búrgul o la quinoa són molt habituals. A més, faig un menú lleuger perquè després la gent pugui continuar treballant i no hi incloc calories buides. Entre els primers sempre poso un plat vegetarià, i en els segons, també. I proposo sopes i cremes per primer. Estem massa acostumats a trobar menús amb fregits i molt carregats, i cada cop tendim més a voler menjar més suau. I la Jacqueline té l’habilitat de fer-ho bonic i de jugar amb els colors i les textures: “Uns talls de remolatxa enmig del plat alimenten, són saludables i donen vida!”. Alguns dels plats destacats són les cues de rap amb puré biocolor de patata i espinacs, crema de pastanaga amb fonoll i formatge de cabra, torrades amb tomàquet, pernil, olives i salsa d’anxoves o el pastís de verdures amb mojo. Els pastissos són tots casolans.

A +Bernat s’hi organitzen dinars d’empresa, festes, presentacions i menús per a grups de seixanta persones. Però el millor de tot és comprar-te un llibre, una llibreta, agafar dos diaris, demanar un suc de poma, pastanaga i gingebre, endur-te el portàtil i passar-t’hi tota la tarda. +Bernat és aquella llibreria-cafè moderna que molts dels lectors hauran somiat de crear alguna vegada a la vida. T’imagines prenent un te i rellegint Rayuela…

 

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll