CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Producte estrella
Infusions

Apte per a
Intolerants a la lactosa

Preu
3 euros

Contacte
C/ Roger de Flor, 204. Barcelona. Telf: 620 438 889. De dilluns a dissabte de 9 a 21 h. 


–Hola, bon dia. Sóc del barri i sempre vinc a l’Arco Iris a buscar el menú vegetarià per emportar. He entrat a fer un cafè i estic veient que… aquest bar no és un bar qualsevol!

I així comença el nostre idil·li.

–Ets la primera periodista que s’interessa per mi des que vaig obrir.

–Quant fa que ha obert?

–Deu anys.

–Deu anys!

Fa una dècada que la Milagros Núñez ofereix infusions, tes i pastissos molt especials al seu racó de món, en un xamfrà de l’avinguda Diagonal cantonada amb Roger de Flor. “Havia treballat de cambrera a restaurants i hotels de primer nivell de Barcelona; establiments selectes que només tenien un tipus de cafè i te, i licors. Em vaig adonar que feia falta algú que oferís molta més varietat i, en paral·lel, a mi em començava a interessar la salut. Volia oferir begudes fredes i calentes, sense alcohol i sense gas”.

El resultat va ser una carta molt extensa de cafès, tes i infusions per a tot tipus d’afeccions. Del te verd, va passar al de Ceilan, a l’Earl Grey, al de fruites del bosc, i ara té una carta de tes amb noms i cognoms: l’Empordanès porta roser salvatge, calèndula, malva, menta i va bé per a l’estómac; el Cadaqués és un digestiu; l’Occitània, un relaxant; el Sotobosque és per a infeccions de coll; el Mediterrani porta pinya, mango i maduixa confitada amb pètals de rosa. “Els he anat posant els noms que he volgut segons l’origen de les plantes, i les combinacions les he après estudiant, llegint, anant a fires”. Tant és així que hi ha alguna empresa que li ha copiat la idea i ha comercialitzat les barreges amb el mateix nom i tot!

Però la Milagros no es rendeix. D’infusions, prepareu-vos, en trobareu a desenes: la infusió de l’ansietat (valeriana, hipèric, melissa i passiflora), l’antidepressiva, la que ajuda a millorar l’insomni, la del mal d’amors, la vigoritzant. Per a la gastritis, la laxant, la de les infeccions, etc.

I de barreges de sucs també en tinc més que ningú”: pastanaga i taronja, taronja i pinya, pastanaga i poma, pinya, poma i llimona, etc. Els sucs, però, no els fa ella: són de l’empresa A Delizum. “M’hi miro molt, amb les empreses a qui compro, i sé que fan productes boníssims, com ara l’empresa Azaria.” Sí, perquè, per si no fos prou, una part de la carta està dedicada als tes blaus, elaborats amb algues de Portomuiños i que són molt antioxidants.

Ara arriben les xocolates: amb gust de coco, pera, maduixa, de roses… I a més no porten farina per espessir. Xocolata i prou. “Compro a empreses petites i familiars com Antica Tradizione, que, a més, tenen un projecte social per integrar persones amb discapacitats. El cafè pot ser liofilitzat i té llet de soja per als intolerants a la lactosa.

I ens falten els pastissos deliciosos que fa cada dia ella mateixa: de xocolata i pastanaga, els clàssics i irresistibles. “I si te’n sobren?”, pregunto. “No en sobren, no!”

–Milagros, no tenia gaire bon dia, però me l’acaba d’alegrar, de debò.

–Tu a mi també, noia.

El Cachitos es diu així, perquè la Milagros tenia un amic amb síndrome de Down a qui deien Cachitos i que ens va deixar fa un temps.

*Quan visiteu aquest lloc no oblideu de dir que l’heu descobert gràcies a etselquemenges.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll