Dos cavalls blancs i un circuit de gronxadors amb tirolina inclosa ens donen la benvinguda al Càmping de la Vall de Campmajor, una petita-gran descoberta per a famílies amb nens que apostin per passar uns dies enmig de la muntanya, a tocar del parc Natural de la Garrotxa i a pocs minuts de l’Estany de Banyoles.

camping tallat 2

El càmping és el projecte de l’Ester Escamilla i la Mariona Prat, dues emprenedores que s’han unit amb l’objectiu de crear un entorn saludable per a qualsevol persona que busqui un plus en el seu temps d’esbarjo: “La Mariona és la part “eco” i jo la part “nens” del projecte”, explica l’Ester. I és que mentre una atén l’hort, el galliner i la botigueta amb productes ecològics l’altra controla que tots els bungalous estiguin condicionats amb el “pack nadó” –bressol, trona, plats i coberts per infants, canviador i blocs per a fer construccions-; i que l’Espai Nens del menjador disposi de contes, casetes de fusta, nines i cotxes, entre d’altres, aptes per a totes les edats.

camping tallat 3

 Activitats eco amb família

La unió laboral de la Mariona i l’Ester ha donat lloc a la Borda del Bac, l’entitat paral·lela al càmping a partir de la qual s’organitzen activitats vinculades a l’agricultura ecològica i de proximitat, tallers, rutes amb cavall, gimcanes amb materials reciclats, apadrinament de gallines i lloguer de parcel·les d’hort: “Convidem a pares i fills a gaudir i aprendre conjuntament”, diu l’Ester. “I fer-ho a partir de materials senzills i dels productes que ens ofereix la terra”, afegeix la Mariona.

camping tallat maduixes

Anar a collir les maduixes del senyor Jordi, agafar els enciams per a l’amanida, buscar els ous que han post les gallines, construir un espantaocells a partir de materials reciclats són algunes de les activitats que han portat a terme amb un balanç del tot satisfactori: “A vegades s’ho passen millor els pares que els nens!”, afirma la Mariona. “Si durant l’any la majoria de famílies no té temps per gaudir plegats perquè separar-los també a l’estiu? No té lògica…”, afegeix.

Cuina saludable

L’atenció pels detalls es percep també al restaurant del càmping on s’ofereix una carta basada en producte ecològic i de proximitat: “Els clients mengen el mateix que jo cuinaria per la meva família. La mateixa qualitat” explica l’Ester. La carta ofereix amanides amb productes collits de l’hort, pasta fresca ecològica i carn de Banyoles: “De la mateixa carnisseria on compro habitualment. No és ecològica però és de total confiança”, afegeix.

camping tallat 5

A aquesta oferta s’hi afegeix el pa ecològic que venen els dissabtes i dimecres i la distribució de cistelles ecològiques per a les famílies que ho sol·licitin: “Oferim la possibilitat de venir a comprar la verdura a la botiga o ve de collir-la directament de l’hort. Una oportunitat perquè els nens gaudeixin menjant-la”.

Sense rellotge

El Càmping de la Vall de Campmajor és un càmping com els d’abans. On els nens van amb bicicleta i juguen amb les pedres del camí. On el temps passa lent i durant la tarda es fa tertúlia. Un espai cuidat i especial, sense més.

camping recepta tallada

Gemma Castanyer
Gemma Castanyer

Periodista

  @Castgem