CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Producte estrella
Hamburguesa Fastvínic

Apte per a
Qui vulgui menjar ràpid, bo i sa

Preu
Cost mitjà entrepà + copa de vi + postres: 15 € aprox

Contacte
C/Diputació, 251, 08007, Barcelona. Tel. +34 93 487 32 41. Horari: de dilluns a dissabte de 12 h a 24 h. 


Quan entres al Fastvínic no tens la sensació d’entrar en un restaurant de menjar ràpid convencional. El gran vidre que separa el client de la cuina, llarga, li permet observar com treballen els cuiners, com n’és, de neta, el tacte amb què fan les coses, i mostra marques que resulten familiars dins el panorama de la qualitat i l’ecologia. En Sergi Ferrer-Salat, creador de Fastvínic, ha establert molta relació amb una sèrie de productors catalans.

Així doncs, una cuina a la vista és un senyal que els plats que s’hi elaboren i que els ingredients que s’hi fan servir són sincers, de qualitat, amb una vocació clara d’oferir transparència i bon servei al comensal.

Arribem a la zona on fem la comanda: entrepà de truita de riu amb escarola i fonoll, un altre de garrinet amb chutney de plàtan i l’hamburguesa Fastvínic. Tres propostes, cada una amb un tipus de pa diferent (llavors, de Viena i integral).

Afegim a la compra, també, quatre euros en vi que carreguen en una targeta que permet anar a la màquina expenedora de vi –alta tecnologia– i triar entre 24 vins seleccionats per l’equip de sommeliers de Monvínic de les dotze denominacions d’origen de Catalunya, amb preus que van des d’un euro fins als nou per copa.

Anem a seure amb la beguda i esperem que ens portin els entrepans. Sí, sí! És el primer establiment de menjar ràpid en què et porten el menjar a taula!

Som a la sala principal, una estança càlida, de disseny i amb seients còmodes i coixins lligats al sostre perquè no caiguin a terra… Només hi ha un petit però: un excés de taules –o manca d’espai– que fa que dinis i que t’hagis de moure entre taules amb un xic de dificultat.

Ens arriba la comanda i comencem a degustar els plats. Ho tenim clar: els millors entrepans que hem menjat últimament. La qualitat té un preu, sí, però feia temps que no gaudíem tant pel que fa al sabor com a la creativitat de les propostes.

Acompanyem el menjar amb dues copes de vins blancs que ens recomana la sommelier (sí, ho heu sentit bé: entrepans maridats per una sommelier; tot un luxe): un xarel·lo i un cupatge de més de cinc varietats molt original en boca.

Fastvínic és qualitat, promociona l’ús d’aliments de proximitat –bona part, ecològics– i la gran novetat consisteix en la inversió que s’ha fet per convertir el local en el més sostenible del mercat: llums LED per tot el local, quasi tot el material biodegradable, ús de plantes naturals amb llum específica perquè puguin fer la fotosíntesi, aparells de compostatge, reciclatge d’aigües, 100% d’alimentació Km 0… En definitiva: un somni per a qualsevol restaurador amb ganes d’incorporar les noves tecnologies i possibilitats al servei del client i del medi ambient.

Gràcies a aquests conceptes i a d’altres, Fastvínic ha estat el primer local de Catalunya que ha obtingut la certificació LEED de lideratge en disseny energètic i mediambiental: un segell que la majoria de restauradors mortals tenen molt difícil d’aconseguir.

La filosofia de Fastvínic també es veu reflectida en l’expressió de la cara dels membres de l’equip que el componen, ja que el somriure i la seguretat davant del client que mostren manifesta l’orgull de treballar on treballen i d’oferir el que ofereixen.

Si passegeu per la zona, us ve gana i teniu poc temps per fer un mos, és un bon moment per descobrir i assaborir un entrepà que us trencarà els esquemes.

Pep Soler
Pep Soler

Assessor gastronòmic i director de l’Espai Boisà – Esdeveniments culinaris amb alimentació ecològica.