CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Producte estrella
Nachos amb guacamole i frijoles

Apte per a
Tothom

Contacte
C/ Ramon Turró, 181. Poblenou.
Barcelona.
Tel. 93 300 37 90
www.aguaribay-bcn.com 


Qui no ha passejat per la Rambla del Poblenou amunt i avall unes quantes vegades? En el meu cas, acompanyat de mon pare, en Santi, i l’àvia Filomena, còmodament asseguts al sofà de casa a Sabadell, en tornar de l’Institut o de la universitat (depenent de la temporada). No sé on éreu vosaltres, però qui veia la sèrie Poblenou compartirà amb mi la revolució que va suposar a les sobretaules de les llars catalanes.

Avui, la sobretaula l’he fet amb la meva xicota i un amic de Madrid, i he recordat, emocionant-me, la família.
Estem al cor de la Rambla, a trenta metres de l’arxiconeguda orxateria El Tio Ché, i hem sopat al bar restaurant vegetarià Aguaribay, us en faig cinc cèntims:

Ens rep la Franchesca, que ens ofereix seure a la zona de l’entrada, espai que tenen destinat al bar. De seguida m’adono que la incorporació de la paraula bar en un restaurant vegetarià és una idea genial. En un bar podrem prendre alguna cosa i conversar amb un amic o familiar, ja sigui vegetarià o no. Aquest detall permet als responsables de l’Aguaribay oferir una cuina de qualitat a tots els públics que entren al local, element clau de l’èxit del projecte. Això ha fet que moltíssima gent del barri l’hagi convertit en un punt de trobada per fer un mos de nit, mitja tarda i, especialment, al migdia, amb un menú qualitat-preu immillorable al barri.
Al servei de bar pots trobar cerveses artesanes, vins ecològics, sucs, batuts naturals i begudes sense alcohol de caire alternatiu.

Com a curiositat, us diré que algun dia us podríeu trobar l’Artur Mas, el Mourinho o el Gangnam style, ja que entre la seva clientela més fidel hi ha els actors de Polònia/Crackòvia, que tenen l’estudi molt a prop.
La carta del restaurant és àmplia, i la mostren diàriament en una pissarra força gran al bell mig del menjador. Allà, dues vegades al dia, escriuen a mà i amb lletra clara, les propostes que un parell d’hores més tard miraran de seduir els clients.
Comanda en marxa: mojo de poma i comí per picar, amanida d’algues, nachos amb frijoles, risotto de verdures amb formatge Taleggio (de vaca i del nord d’Itàlia) i degustació de pastissos artesans de postres.
Característiques dels plats: mojo, sorprenent. Amanida, equilibrada i divertida. Nachos, senzills i amb contrast de sabors. Risotto, afecte en el producte.

En general, definirem la cuina de l’Aguaribay com a casolana, ben feta, sorprenent i amb un preu adequat per a la qualitat dels productes que utilitzen: locals i, en part, ecològics.

Quan acabem de sopar, parlem una estona amb una altra de les sòcies, la Grisel, molt atenta i de tracte molt amable. Ella és una de les pastisseres, i el Tofucake i el pastís de Sacher de xocolata amb melmelada d’albercocs són seus. El Tiramisú és territori de la Franchesca, com no podia ser d’una altra manera.

Marxem de l’Aguaribay acomiadant-nos d’aquests emprenedors i agraint-los l’ energia dipositada en cada detall, en cada plat. Qui plat emplata, any empeny!

La pròxima passejada que feu, si és per la Rambla del Poblenou, no dubteu a alimentar-vos i gaudir a l’Aguaribay!

Pep Soler
Pep Soler

Assessor gastronòmic i director de l’Espai Boisà – Esdeveniments culinaris amb alimentació ecològica.