CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT


Producte estrella 
Pasta fresca bio

Apte per a
Vegetarians

Preu
Menú del Dia 11,50 €, nits: 10-30 €

Contacte  Passatge Lluís Pellicer, 24. Barcelona. 08036. Tel. 93 129 28 20. www.eltaronget.com 


Baixo dels catalans a la parada de Muntaner, avui tinc cita al restaurant Taronget, un restaurant amb menys de dos anys de vida regentat per una parella d’emprenedors d’origen italoargentí.

La baixada pel carrer Muntaner fins a arribar a la Diagonal és agradable, sense esforç i amb un tram de via entretingut, ple de gent, i amb un bullici propi in crecendo a mesura que m’acosto a la Diagonal. Tot just creuar-la, a mà dreta m’endinso pel carreró del restaurant: el passatge Lluís Pellicer. Una parella em demana que els faci una foto a l’entrada d’aquest carrer gastronòmic. Mentre miro per l’objectiu, enquadrant la feliç parella, em faig creus de la bellesa del passatge. “Clic!”. M’acomiado i els desitjo una bona estada i segueixo cap al meu objectiu.

A punt d’arribar a l’entrada del Taronget, una melodia italiana, aparentment no enllaunada, em desperta un sentit. El Sacha, el cuiner i propietari argentí d’origen italià, està acabant de preparar la pasta fresca del dia mentre canta. Fantàstic, no? La conclusió és ben clara, està fent el que li agrada i si tenim en compte que es tracta d’un restaurant, predisposa a pensar que el menjar serà bo i ben fet!

Anem de menú, som els primers del torn i després de saludar-lo (la cuina està a la vista de la sala), seiem en una de les vuit tauletes del restaurant. La Valentina, l’altre sòcia del Taronget, ens hi acomoda.

Degustem una sopa d’“Abadejo” amb verdures, una amanida de cogombre marinat amb salsa de formatge, un risotto de xampinyons i xiitakes, pasta fresca farcida de tomàquets secs, ruca i mató i de postres un púding de vainilla i plàtan.

Res precuinat ni congelat: la cuina del Sacha és fresca, casolana, senzilla però creativa, de mercat, amb molts plats vegetarians i amb un ús acurat del producte, entre altres, l’ús de farines eco.

A mesura que avança el migdia, el restaurant es va omplint d’americanes i vestits elegants. Es tracta d’una zona amb molta oficina al migdia i es nota per l’ambient, que hi ha molta clientela fixa que valora un menjar artesà i que t’omple.

La gent, al Taronget, es troba com a casa i si la cuina que s’hi ofereix et fa sentir bé, animat i sense pesadesa a l’estómac, no pots demanar més per al principal break del dia.

Acabem la vetllada amb un xopet de Limoncello, que tant sí com no el Sacha ens vol oferir. El fa ell i per aquest doble motiu, no m’hi puc negar.

Una delícia amb llimones eco que ja els agradaria als de Sorrento i Amalfi fer-lo igual.

La pròxima visita al Taronget serà de nit, i descobrirem així les facetes culinàries de la carta del Sacha. Intueixo que la línia no canviarà i si sóc el primer de nou, segur que me’l trobo cantant i preparant la pasta o, potser, la base d’un risotto.

A les nits organitzen de tant en tant concerts en acústic i monòlegs, així que si voleu un afegit a la vetllada, us recomanem que us feu amics del seu facebook.

Surto del restaurant amb bon sabor de boca i anant de nou cap al tren. Decideixo seguir el curs natural de qualsevol mortal després d’un àpat: un passeig en pla-baixada. El tren doncs, l’agafaré a Provença.

 

Pep Soler
Pep Soler

Assessor gastronòmic i director de l’Espai Boisà – Esdeveniments culinaris amb alimentació ecològica.