“Els nostres competidors més directes es diuen Viena, Ginos, Lizarran, Sagardi, Ribs o Starbucks. Greenvita és la flamant cadena Healthy Kitchen que ha desembarcat aquest any en cinc centres comercials de Barcelona i ha aconseguit democratitzar del tot la cuina saludable. I ho fan en un entorn de restauració convencional: les cadenes de menjar ràpid conegudes per tots dels centres comercials. I se’n surten, amb nota.

Greenvita, el món healthy es fa gran!La proposta saludable, a preus populars, i el fet d’obrir en centres comercials ha estat clau.

“Cada dia tenim cues de tres-centes persones i oferim saltats ecològics d’arròs vermell o quinoa i tofu, molta verdura de temporada, vedella i pasta ecològica i sense gluten, etc. i això ens fa sentir molt orgullosos”, diu Dúnia Moreno, una de les dues fundadores de Greenvita-Healthy Kitchen juntament amb Juan Manuel Gili. Tots dos tenen una dilatada trajectòria en el món dels negocis de la restauració i l’alimentació i han sabut trobar l’oferta atractiva perquè la gent veneri els ingredients més frugals i les coccions més sanes com el vapor, el saltat i la brasa de carbó vegetal.

Greenvita, el món healthy es fa gran!

Tot plegat indica que la societat ja demana a crits menjar saludable. Que la quinoa triomfi davant dels entrepans d’hamburguesa o llom i formatge vol dir, a més, que el negoci està ben afinat, que la proposta de carta és prou versàtil per a paladars ben diferents i que el preu és el que el client pot i vol pagar. I sobretot vol dir que els estudis de mercat diuen que el consum d’alimentació sana va en augment i és un bon moment per fer el cop de cap.

Greenvita té previst obrir al centre de Barcelona i a Madrid, a mitjà termini.  De moment els locals del centre comercial Diagonal Mar, Glòries, Style Outlets Viladecans, Splau i Parc Vallès ja ens permetran tenir una oferta gastronòmica en centres on fins ara era difícil trobar opcions per als estómacs més sensibles i exigents.

Greenvita, el món healthy es fa gran!

Recorregut d’ingredients Greenvita

 • Fruites: Procedeixen de l’agricultura sostenible i de productors locals, i respecten el punt de maduresa i temporada.
 • Verdures: Procedeixen de l’agricultura sostenible i de productors locals, i respecten el punt de maduresa i temporada.
 • Quinoa ecològica: És un dels grans més nutritius, i a Greenvita ofereixen tres varietats procedents del cultiu del sud de Bolívia: perla, vermella i negra.
 • Arròs ecològic: L’arròs és un cereal fonamental en tota l’alimentació sana, i a Greenvita es pot degustar l’arròs d’origen asiàtic integral, ecològic, negre venere i vermell.
 • Llegums: Són font de vitamina B, fibra i ferro. La carta inclou llentia caviar o negra de l’Àsia, amb un 20% més de proteïna.
 • Pastes ecològiques i sense gluten: Fetes amb farines de cereals ecològics (blat de moro –sense gluten–, kamut, i espelta.
 • Pollastre de corral: Procedeix d’animals criats en llibertat que s’alimenten amb gra de blat de moro i sense antibiòtics.
 • Peix fresc: Sempre de temporada. Destaca el salmó del sud de Noruega, que arriba en 24 hores als restaurants de Greenvita amb la màxima frescor.
 • Vedella ecològica: Vedella del Ripollès. Alimentada 100% amb pastura i amb un nivell baix en greixos.
 • Pa: Els pans de Greenvita són de massa mare, es preparen de manera completament manual fent èmfasi en la qualitat dels processos artesans.
 • Vi: El vi és de raïm natural de cultiu sostenible i sense afegits.
 • Begudes: Greenvita ofereix una carta de beguda sense químics, sucres ni additius.

Greenvita, el món healthy es fa gran!

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll