“Els nostres competidors més directes es diuen Viena, Ginos, Lizarran, Sagardi, Ribs o Starbucks. Greenvita és la flamant cadena Healthy Kitchen que ha desembarcat aquest any en cinc centres comercials de Barcelona i ha aconseguit democratitzar del tot la cuina saludable. I ho fan en un entorn de restauració convencional: les cadenes de menjar ràpid conegudes per tots dels centres comercials. I se’n surten, amb nota.

La proposta saludable, a preus populars, i el fet d’obrir en centres comercials ha estat clau.

“Cada dia tenim cues de tres-centes persones i oferim saltats ecològics d’arròs vermell o quinoa i tofu, molta verdura de temporada, vedella i pasta ecològica i sense gluten, etc. i això ens fa sentir molt orgullosos”, diu Dúnia Moreno, una de les dues fundadores de Greenvita-Healthy Kitchen juntament amb Juan Manuel Gili. Tots dos tenen una dilatada trajectòria en el món dels negocis de la restauració i l’alimentació i han sabut trobar l’oferta atractiva perquè la gent veneri els ingredients més frugals i les coccions més sanes com el vapor, el saltat i la brasa de carbó vegetal.

Tot plegat indica que la societat ja demana a crits menjar saludable. Que la quinoa triomfi davant dels entrepans d’hamburguesa o llom i formatge vol dir, a més, que el negoci està ben afinat, que la proposta de carta és prou versàtil per a paladars ben diferents i que el preu és el que el client pot i vol pagar. I sobretot vol dir que els estudis de mercat diuen que el consum d’alimentació sana va en augment i és un bon moment per fer el cop de cap.

Greenvita té previst obrir al centre de Barcelona i a Madrid, a mitjà termini.  De moment els locals del centre comercial Diagonal Mar, Glòries, Style Outlets Viladecans, Splau i Parc Vallès ja ens permetran tenir una oferta gastronòmica en centres on fins ara era difícil trobar opcions per als estómacs més sensibles i exigents.

Recorregut d’ingredients Greenvita

 • Fruites: Procedeixen de l’agricultura sostenible i de productors locals, i respecten el punt de maduresa i temporada.
 • Verdures: Procedeixen de l’agricultura sostenible i de productors locals, i respecten el punt de maduresa i temporada.
 • Quinoa ecològica: És un dels grans més nutritius, i a Greenvita ofereixen tres varietats procedents del cultiu del sud de Bolívia: perla, vermella i negra.
 • Arròs ecològic: L’arròs és un cereal fonamental en tota l’alimentació sana, i a Greenvita es pot degustar l’arròs d’origen asiàtic integral, ecològic, negre venere i vermell.
 • Llegums: Són font de vitamina B, fibra i ferro. La carta inclou llentia caviar o negra de l’Àsia, amb un 20% més de proteïna.
 • Pastes ecològiques i sense gluten: Fetes amb farines de cereals ecològics (blat de moro –sense gluten–, kamut, i espelta.
 • Pollastre de corral: Procedeix d’animals criats en llibertat que s’alimenten amb gra de blat de moro i sense antibiòtics.
 • Peix fresc: Sempre de temporada. Destaca el salmó del sud de Noruega, que arriba en 24 hores als restaurants de Greenvita amb la màxima frescor.
 • Vedella ecològica: Vedella del Ripollès. Alimentada 100% amb pastura i amb un nivell baix en greixos.
 • Pa: Els pans de Greenvita són de massa mare, es preparen de manera completament manual fent èmfasi en la qualitat dels processos artesans.
 • Vi: El vi és de raïm natural de cultiu sostenible i sense afegits.
 • Begudes: Greenvita ofereix una carta de beguda sense químics, sucres ni additius.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll