Producte estrella
Pop de Cambrils amb patata i romesco casolà eco
Apte per a
Tothom
Preu
Menú: 10,50 euros / Carta: 20-25 euros.
Contacte Plaça de la Font, 47. Tel.: 977 21 25 79. Tarragona.

Si amaniu unes tapes elaborades amb productes de primera qualitat amb una gran varietat de vins i un bon raig de simpatia, humor, optimisme i bones vibracions, obteniu com a resultat el Lola Tapes, un petit restaurant al bell mig de Tarragona, a tocar de l’Ajuntament. Només m’han calgut uns minuts de conversa amb la Ivone Romera i en David Amorós per veure que sóc en un lloc especial, acollidor, on cuiden el client amb la mateixa atenció i afecte que posen a l’hora de preparar els plats. “Tenim una clientela molt fidel, amb qui hi ha molta confiança i, esclar, es crea un ambient molt de la broma, molt familiar. Som una mica gamberros… i això agrada, a la gent. Volen riure i gaudir amb el menjar”, comenta la Ivone.

entrada

Just aquesta setmana fa tres anys que van obrir el restaurant, el somni d’en David, que ja en feia vint que es dedicava al món de la restauració. Ell i la Ivone es coneixien de tota la vida, i després d’uns anys fent cadascú la seva i amb altres projectes professionals, es van retrobar per muntar el Lola Tapes, un espai, com expliquen ells mateixos, que vol ser un popurri de tots els llocs que els agraden. “Des del principi volíem fer un bar de tapes de qualitat, i sempre ho hem fet tot nosaltres, res de menjar precuinat. I amb el temps ens hem anat tornant més exigents, hem anat a més”.

La prova d’això és que aquest 2014 van entrar a la llista de restaurants Km0 de Slow Food. Quan van obrir el restaurant no sabien res del concepte slow ni del que implicava, però a poc a poc s’hi van anar endinsant. “Teníem molts clients que ens demanaven aquest tipus de productes, que estaven molt ficats en aquest món i ens van anar engrescant. Quan tastes la verdura ecològica, per exemple, té un gust tan diferent de la que trobes normalment que ja no en vols menjar cap altra. I vam pensar que ho podíem provar, que podíem oferir el menjar que ens agradava”. Ara “el Lola” ofereix una trentena de tapes i platets preparats amb productes del Camp de Tarragona i procedents de l’agricultura ecològica.

La Ivone m’explica que no ho poden tenir absolutament tot eco, però ho és, com deia, la verdura (de I un rave, a l’Alt Camp), la vedella (de Cal Tomàs), els embotits (de Llania), els olis (d’Organic Fruit), la farina (de Gent del Camp), els ous, etc. Per no parlar de les quatre-centes referències de vins ecològics i biodinàmics que tenen de les principals DOQ del país. Es-pec-ta-cu-lar. I tot el que és peix i marisc, l’atracció principal del local, és sempre de proximitat i de temporada. “Nosaltres el que volem és oferir qualitat, encara que això impliqui ser una mica més cars. No ens agrada enganyar a ningú, oferim el que podem oferir i a un preu molt ajustat. Per aquí n’hi ha que venen llenguado per vuit euros i nosaltres sabem que no és llenguado, que és panga amb un quilo de salsa al damunt. I la panga és un dels peixos més contaminats que hi ha”.

lola

També pensen que els queda molta feina per fer, moltes coses per millorar o perfeccionar, que no val relaxar-se. “Ara tothom va amb el telèfon a la mà, a punt per fer una crítica en un blog o en un portal. No et pots adormir, i això està bé perquè et fa pensar contínuament com fer-ho millor”. A més, ens recorden que la llista de Slow Food es renova cada any; per tant cal estar alerta.

A la carta podem trobar-hi des de les clàssiques braves o l’amanida de tomàquets raf amb ventresca de bonítol fins a plats més elaborats com els morralets amb favetes saltades, tripa, la moixina adobada, les ortigues del Delta (un descobriment molt recomanable!), els ous amb foie, etc. A més del que pot variar d’un dia a l’altre depenent del que han trobat a la llotja de peix. He de confessar que em declaro fan del plat estrella del Lola Tapes: el pop de Cambrils amb patata i romesco casolà eco. Tendre i deliciós. Quan hi aneu, a més, si ho feu al migdia, podeu optar per la “Fórmula Lola”, un menú de tres o quatre tapes amb beguda inclosa per 10,50 euros. Una oferta molt i molt temptadora, no us ho sembla?

 

Laia Brossa
Laia Brossa

Periodista i filòloga

  @_lbrossa_