Lo&Lo, és a dir, l’Alberto Lozano i la Léa Lorenzi, són dos joves que acaben d’obrir una botiga de sucs amb tota la il·lusió i l’entusiasme del món i amb una intenció: posar el seu granet de sorra per crear estil de vida. Què vol dir, això? Doncs que no només pretenen vendre suc, el que volen és que comprem salut, benestar, que fem un primer pas cap a una alimentació i una vida més saludable. El que marca la diferència entre el suc que podem trobar a la seva botiga i el que ens podem fer nosaltres a casa si no tenim l’extractor més adequat és que ells en fan servir un, provinent dels Estats Units, amb una premsa hidràulica que extrau el suc a baixa temperatura i en separa la fibra. És a dir, no escalfa la fruita ni la verdura i, per tant, en conserva tots els nutrients en estat pur. “Els nostres sucs tenen de tres a cinc vegades més nutrients que els convencionals. No hi ha cap pasteurització i, com que no hi ha fibra, no s’oxiden i poden durar tres o quatre dies sense perdre sabor”, explica l’Alberto.

LoLo2

Com que tots dos estan molt interessats en la nutrició i la naturopatia, i saben de la importància de consumir fruita i verdura ecològica, de temporada i de proximitat, l’obtenen tota bàsicament d’Hortec i Biotarongina. “Mirem de fer sucs i batuts equilibrats, amb la dosi adequada de verdura i de fruita perquè siguin, alhora, sans i molt gustosos”. En els batuts, fets amb llet d’ametlles –que podeu comprar a part a la botiga, així com llet de macadàmia− també hi combinen superaliments com l’espirulina. I hi ha una tercera opció, per als que necessiten una injecció ràpida d’energia, que són els anomenats Pharmacy Shots, de només 30 ml.

LoLo1

“La verdura reconstrueix i la fruita neteja”

S’acostuma a dir que el “verd” espanta, que el factor verdura costa d’introduir, però, en canvi, el suc que triomfa més al Lo&Lo és el Dr. Green, que de fruita, de fet, en porta ben poca: duu espinacs, api, kale, cogombre, gingebre i… poma. I l’altre que té molta sortida és el Before/after workout (és a dir, per prendre abans o després de fer exercici), que porta remolatxa, api, cogombre, fonoll, cúrcuma, gingebre i, també, poma. Així doncs, fugim de les verdures o cada cop hi ha més persones interessades en els sucs verds? “Hi ha de tot, també agrada molt el Booster, que conté més cítrics i només té pastanaga, com a verdura. Però sembla que cada cop tenen més acceptació. Jo, de fet, si em demanen consell, si em diuen que no es troben bé, que van cansats, etc. els recomano començar amb sucs més verds, perquè la verdura reconstrueix, reequilibra, i ja després, amb prou minerals a l’organisme, que hi afegeixin la fruita, que neteja”.

LoLo3

La Léa i l’Alberto sempre estan a punt per ajudar i orientar els clients en el que necessitin. Fan comandes personalitzades i per a qualsevol situació. “Però no només recomanem que prenguin sucs, és a dir, creiem que van molt i molt bé per a l’organisme, però no ho són tot. També cal dormir bé, eliminar o, almenys, disminuir el consum de lactis, gluten, sucres afegits… Això sí, sense frustrar-se, de manera progressiva”. L’Alberto, per exemple, ja fa temps que comença el dia amb un litre d’aigua, “per afavorir la neteja de l’organisme” i després un litre de suc verd, que va prenent a poc a poc. “Una persona que comença a introduir-s’hi pot començar per prendre algun suc a la setmana, i veure com el fa sentir, o una petita dosi cada dia amb ingredients simples, i després ampliar-ne la quantitat en funció de les seves necessitats”. Per complementar la beguda, també podeu provar el rawnie i les boletes de xocolata crua i ametlles, amb coco per fora que, de moment, són les postres que tenen a la carta.

LoLo4

És una visita healthy indispensable si aneu al barri de Gràcia, sobretot si us atureu a la parada de Fontana. Un cop sigueu allà, però, no enfileu directament cap a Astúries, com fa la majoria. Feu una petita pausa, gireu el cap en direcció contrària, a l’altra banda del carrer, i els veureu. Val molt la pena.

Els socis de l’Ets, a més, hi teniu un 10% de descompte!

Lo&Lo Juicing
c/ Breton de los Herreros, 4
08012 Barcelona
Tel.: 930092780
Facebook de Lo&Lo

Laia Brossa
Laia Brossa

Periodista i filòloga

  @_lbrossa_