CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Producte estrella
La carn ecològica. Biodinàmica.

Apte per a
Tothom

Preu
Menú 14 €. Carta 30 €

Contacte
Ptge Lluís Pellicer, 12. Tel. 934449901


Fa molts anys que l’Isma Prados volia arribar a aquest punt. Els seus coneixements sobre agricultura ecològica i sobre gastronomia li havien fet entendre que no hi ha cap altra cuina possible, sostenible, sana i de futur que no sigui la que ara ha aconseguit fer realitat. Durant anys, ha pensat que la societat no estava preparada per no utilitzar microones, dir no als fregits i no als transgènics, però ara el nas li diu que sí que és el moment.

Barcelona té una oferta gastronòmica molt variada, com també milers de restaurants, però quan mirem de prop el que fa que cada un sigui especial, ens adonem que es defineixen o bé pel producte que utilitzen, o bé pel servei que ofereixen o bé pel concepte que transmeten.

El NoNoNo aglutina públics que es mouen per cada un dels tres conceptes: s’hi elaboren plats de temporada, amb una selecció d’aliments de l’hort propi i altres de proximitat (no fan Km0, si no que busquen la millor varietat arreu de Catalunya) i tots els productes, tots, són d’origen ecològic i biodinàmic. Amb aquesta qualitat, es nota ja a la boca, molt abans que arribi a l’estómac, que és un menjar de debò, sense enganys, sense congelats ni reescalfats de microones.

Pel que fa al concepte, és especialment això el que el fa diferent de la resta de restaurants “temàtics” de la ciutat. L’oferta del NoNoNo inclou plats sense fregits, enfocats clarament a un equilibri nutritiu i dissenyats amb traça i consciència i que permeten gaudir, especialment, de carn de primera qualitat. La carn és excepcional, i cada tall està preparat i cuinat segons el procediment i tècnica més indicat per assaborir-lo al màxim. Les vaques són de la raça Salers de la Pobla de Segur, i el xai és de Cal Pauet, al Berguedà. L’Isma compra la vaca sencera “i n’aprofito totes les parts. Això molts restaurants no ho fan i compren a peces els talls que saben cuinar i que tenen més sortida. Aquí ho aprofitem tot, i això també fa que surtin els números”. I els números surten si es compra ecològic i de qualitat? ”Sí que surten, sí. Comprar de proximitat i de temporada, rebaixa costos, al contrari del que la gent es pensa”, remarca Prados.

Una amanida amb verdures de Lleida o de Canet de Mar pot arribar a ser un orgasme per als sentits. Però no només la matèria primera és d’una qualitat altíssima. Als fogons, l’Isma s’hi esforça i fa creacions culinàries de primera divisió: Parmentier fred de bròquil amb tàrtar de bacallà esqueixat, rosta de porc de pare conegut saltat amb mongetes tendres o una samfaina de sardines són alguns dels plats d’un migdia qualsevol al NoNoNo.

Si us hi acosteu al migdia, tenen una fórmula que va des de satisfer el més afamat fins a dos plats lleugers, saludables i ben cuinats. Al migdia, els preus sense menú oscil·len entre els 12 i 26 euros amb les begudes incloses. A més, tenen un butlletí que informa dels plats que faran els dies següents, cosa que permet planificar la visita segons les propostes.

Si hi aneu de nit, us recomanem que ho feu en grup (entre quatre i sis persones) per poder fer festa i assaborir alguna de les carns més especials de la carta: uns talls excel·lents i pensats especialment per compartir, les espatlles de corder pintades. Tot i que el NoNoNo no és un restaurant vegetarià, sí que hi trobareu propostes interessants que us sorprendran. I no només això; us deixaran amb la boca oberta amb una simple amanida. Us imagineu tastar una amanida a Barcelona i que el tomàquet sigui excel·lent?

Pel que fa a les begudes, els vins i caves també són de procedència ecològica i local. Per maridar qualsevol plat, deixeu que us assessorin, ja que moltes marques us seran poc familiars. Recomano especialment el negre biodinàmic Les Paradetes 2007, de la Bodega Escoda Sanahuja de la Conca de Barberà.

L’equip de sala del NoNoNo, encapçalat pel promotor i alma mater apassionat del projecte Marcos Acosta, us oferirà un tracte excel·lent, i farà que la vetllada sigui molt còmoda.

Espero que us sorprendran tant com a mi i que us quedeu embadalits amb els plats quan arriben a taula i queden il·luminats pel focus blanc del sostre. Notareu l’energia. Notareu la recàrrega. Ara només cal que caminin durant aquests primers mesos de vida i que acabin de trobar l’equilibri entre la qualitat i la quantitat. Llarga vida al NoNoNo!

 

WebRep
currentVote
noRating
noWeight

Pep Soler
Pep Soler

Assessor gastronòmic i director de l’Espai Boisà – Esdeveniments culinaris amb alimentació ecològica.