CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Producte estrella
Ous estrellats bio amb pernil de Terol.

Apte per a
Tothom

Preu
Esmorzar-dinar de cap de setmana: 12 €. Sopar complet: – de 30.

Contacte
C/Marquès Campo Sagrado, 27. Bcn. www.tonkabar.com 


Expliquem el secret del seu èxit…

La Mayela, veneçolana d’origen i catalana d’adopció, havia treballat en diversos restaurants ètnics que tenien com a propietaris persones de tot el món. Restaurants on ja preparava fa més de deu anys els primers hummus i mutàbals de la ciutat, unes receptes que sorprenien −en el seu moment− com a nous aperitius, senzills i gustosos. Aquesta experiència global en gastronomia, que va partir del seu país natal, fa que la cuina de la Mayela sigui una amalgama de cultures amb els seus diagrames de fases de sabors i colors corresponents.

La Mayela, emprenedora en solitari, ara ja empresària, va crear el restaurant des de zero, dissenyant i aportant personalitat i ànima a cada detall, cosa que transmet també al personal de sala, amable i eficient, i que l’acompanya nit i dia.

La Mayela va començar el projecte del Tonka com una cafeteria amb degustació. Un espai senzill, càlid, on provar els pastissos bio que fa dia a dia i que és el que més li agrada, ja que és pastissera de professió i té experiència en llocs com el Reykjavik. A poc a poc, però, i de manera espontània, va tornar a cuinar, introduint plats del dia originals fins a organitzar una carta molt completa.

El pastís de xocolata amb fruits secs i sense farina que hem menjat per postres ha estat una delícia. I si algú vol conèixer el veritable clímax de la dolçor, el trobarà en els “Brunch” dels dissabtes i diumenges.

Una altra característica que defineix el Tonka i, per tant, la Mayela, és l’ús d’alimentació ecològica i de mercat. Ella és consumidora bio i selecciona personalment els aliments dels seus proveïdors, que la coneixen molt bé per l’exigència amb què sol·licita els productes. Ella ho té clar: “El que vull per a mi, la meva parella i la meva filla, també ho vull per als meus clients”. Ben dit, Mayela!

Aquest esforç diari per escollir el millor producte, les receptes més divertides i innovadores i per infondre amor en cada detall (tant a la cuina com a la sala i al servei) és la recepta que l’ha catapultat a l’èxit, tant entre els turistes com entre els locals.

Avui hem provat el pastís Tatin de cebes, ruca i gírgoles, els nyoquis de patata blava amb tomàquet sec, les croquetes de trompetes de la mort i l’amanida asiàtica lleugerament picant. Tot són delícies acabades de fer, que es posen molt bé, tant a l’estómac com a la butxaca, ja que al Tonka pots fer un sopar molt complet la mar de bo per menys del 20-25 € per persona.

Per als amants dels vins, heu de saber que la carta no és extensa, més aviat curta, però és eco i amb referències com l’Indígena de Parés Baltà, un bon garnatxa del Penedès, ideal per degustar en parella.

Mayela, ens deies que el Tonka és com el teu segon fill, pel temps i els afalacs que li dediques. Segueix-lo cuidant com has estat fent fins ara, que nosaltres el volem veure créixer!

 

Pep Soler
Pep Soler

Assessor gastronòmic i director de l’Espai Boisà – Esdeveniments culinaris amb alimentació ecològica.