CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Producte estrella
Dinar o sopar amb massatge

Apte per a
Tothom

Contacte
C/Valldonzella, 48. Barcelona.
Tel 93/301.20.02 www.mailuna.net 


Al Mailuna hi vaig sovint a prendre un te o un batut de poma, pastanaga i menta. Aquests sostres alts, aquest soroll de la cascada d’aigua del jardí, em relaxen. Conviden a escriure. Sempre hi vinc amb la llibreteta. He de tenir temps. El Mailuna és d’aquells llocs que quan corro pel centre i tinc una tarda tranquil·la −un cop cada molt de temps−, hi vaig i sé que desconnecto de tot. Com diria Bill Murray a Lost in translation: un moment de relax és un moment Santory. És un moment Mailuna.

Més enllà de l’alimentació saludable, la idea de Maica Merino quan va obrir el local ara fa set anys era el d’un espai integral de benestar, una teteria romàntica i íntima, on els massatges fossin un dels plats forts. En un pis superior, hi ha dues cabines on es fan massatges de tot tipus. El combinat de dinar, berenar o sopar amb massatge és l’estrella del Mailuna i els clients principals són parelles que es fan aquest homenatge mutu. En la mateixa sala, abans de l’àpat, gaudeixen cadascun d’un massatge relaxant. N’he regalat uns quants, jo.

“Antigament era una lleteria i s’hi guardaven i reparaven carruatges. Per això hi ha aquests sostres tan alts. Es va restaurar tot, es van mantenir les parets de pedra, les bigues descobertes”. Fem memòria amb la Míriam Pérez, la filla de la Maica, avui molt implicada amb el projecte i la professora de ioga del Mailuna. I és que també s’hi fa ioga, meditació i cant de mantres.

L’entrada del Mailuna despista. Veus una prestatgeria amb objectes de decoració vinculats al món natural i espiritual i productes de cosmètica bio.

“Aquí som coneguts com la teteria dels tubets, perquè aquesta és la carta dels tes. Els tubs negres són te negre, els verds, te verd, i els grocs, infusions. Obres el tubet, ensumes, i si t’agrada, el demanes. Un gran truc perquè amb les cartes convencionals no saps quina aroma tenen! I és que el Mailuna ja va néixer amb l’objectiu de fomentar tots els sentits: l’olfacte amb els tes, el tacte amb els massatges, l’oïda amb la música que t’acompanya en aquesta tarda que t’has dedicat a TU, la vista amb un espai ple d’espelmes i decorat amb un gust exquisit, i el gust!

Al Mailuna hi pots dinar, berenar o sopar. No hi ha menú diari però sí que hi ha unes propostes tancades pels combinats amb els massatges o per a grups. Aquests dies la Míriam treballa en una nova carta en la qual marcaran quins són els plats vegans. Ara ja n’hi ha molts de vegetarians, com la crema de carbassa i pipes sense llet, el trio d’hummus, l’amanida grega amb tofu al sèsam, el cereal de mill amb verdures i fruites, etc. A més, hi ha diversos plats de peix i carn i és molt recomanable anar-hi un vespre entre setmana. Tanquen a les deu de la nit de dilluns a divendres i serveixen sopars a les set o a les vuit. Com vulgui el comensal. Mentalitat europea, molt pròpia dels negocis del centre de la ciutat. I molt saludable! El Quique, el cuiner, elabora cada dia tots els dolços: pastís de formatge amb fruits vermells, Tatin de poma caramel·litzat amb festucs, magdalena de gerds, galetes de sèsam, ametlles i xocolata sense llet, etc.

Al Mailuna tothom troba el seu lloc, i no només el lloc físic. Mentre explorem l’espai, un noi escriu sense parar en un racó de la sala. Està en ple procés d’inspiració. L’espio i m’imagino com d’aquí un any aquell text veurà la llum. O no. S’hi fan presentacions de llibres, exposicions de quadres i cants de mantres. No te l’acabes!

Amb el carnet de soci d’Etselquemenges us conviden a un massatge de quinze minuts si hi aneu a dinar o a sopar.


Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll